3/02/2012

Soyadına Sahip Çık!

"Kadınların sorunlarına çözüm yolları arayan Devlet eski Bakanı ve İzmir eski Milletvekili Işılay Saygın'ın bu projesi, Yeni Asır Gazetesi yazarı Öncel Öziçer'in bir yazısıyla isim buldu.
'Soyadıma Sahip Çık' kampanyasına, başta CHP İzmir Milletvekili Dr. Canan Arıtman başta olmak üzere Türk Anneleri Derneği, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği gibi kadın dernekleri, avukatlar, doktorlar, binlerce kişi destek veriyor.
Kadınlar, toplum içerisinde kendi ayakları üzerinde durmayı kanıtladıkları ve eşlerinin soyadlarını kullanmak zorunda kalmadıkları için bir hayli memnun ancak erkekler tarafından bakıldığında ise durum pek parlak değil!
Erkeklerin büyük bir çoğunluğunun projeye karşı çıktığını söyleyen Proje Genel Koordinatörü Yusuf İnan gelen yorumları şöyle değerlendiriyor:
"Bayanlar, kampanyaya olumlu tepki veriyor. Bize ulaşan telefonların bir kısmı, erkek egemen bir toplumda yaşanmalarından dolayı memnuniyetsizlik duydukları ve sosyal baskı nedeniyle eşlerinin soyadlarını kullanmak zorunda kaldıkları yönünde... 'Maço' erkekler ise kampanyaya son derece karşılar çünkü, Türk toplumundan alışılmış bir kadın imajı olduğunu, feminist yapıda, kocasına meydan okuyan kadın tipinin zor hazmedileceği için bu durumun boşanmaları artıracağını öne sürüyorlar."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler